«Συνεργοί στο έγκλημα»: Ο καταστροφικός ρόλος των ελληνικών ΜΜΕ στην παράταση της οικονομικής κρίσης και προσαρμογής

«Συνεργοί στο έγκλημα»: Ο καταστροφικός ρόλος των ελληνικών ΜΜΕ στην παράταση της οικονομικής κρίσης και προσαρμογής

huffington post

Στο άρθρο μου «Συνεργοί στο έγκλημα»: Ο καταστροφικός ρόλος των ελληνικών ΜΜΕ στην παράταση της οικονομικής κρίσης και προσαρμογής», που δημοσιεύτηκε στην HuffingtonPost.gr της 19 Απριλίου 2017, αναλύω τον αρνητικό ρόλο των ελληνικών ΜΜΕ στην διάρκεια της οικονομικής κρίσης και μετέπειτα προσαρμογής τα τελευταία 7 χρόνια. Εξηγώ ότι δύο ήταν οι βασικοί τρόποι με τους οποίους οι εκπρόσωποι των ελληνικών μέσων ενημέρωσης συνέβαλαν στη διαιώνιση της κρίσης πολύ πέρα ​​από τις άλλες χώρες της Ευρωζώνης. Πρώτον, ως άμεσοι αρθρογράφοι ή δημοσιογράφοι στα δικά τους ΜΜΕ. Δεύτερον, ως συνομιλητές σε συνεντεύξεις με πολιτικούς, «εμπειρογνώμονες», και «αναλυτές» που ήθελαν να εκφράσουν γνώμη για τις τρέχουσες εξελίξεις. Μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο εδώ.

2 Comments

  1. Pan K. says:

    Πολύ ευστοχο το σχολιο Περαν από τις γενικεσ εννοιες υπαρχει αγνοια ότι μερικεσ φορεσ υποδαυλιζαν τις συνεπειεσ της κρισης .Παραδείγματα ?Ότι το χρεοσ είναι στο ιδιο επιπεδο με το 2009 με συνεπεια να κατηγορουν όλα τα προηγουμενα προγραμμτα και κομματα αγνοοντας ότι στο ενδιαμεσο προστεθηκαν 170 δισ ελλειμματα μειον κουρεμα .Ο κ Συσαχθειας που συνεχιζει να κοσμει τα πρωιναδικα με συνεπεια τα κοκκινα να εχουν ξεπερασει κάθε ισορικο προηγουμενο αξιοποιοντας την μη αρχικα λελογισμενη οριοθετηση του ν.Κατσελη . .Ιδιως στα στεγαστικα εχουν ξεπερασει κα την κατηγορια Subprime των ΗΠΑ ..στην πρωτη φαση της κρισης ( σημερα εχουν μειωθεί στο 13?%//}ενώ είναι γνωστο ότι η συγκεκριμενη κατηγορια που αφορουσε κυριως τις μειονότητες δεν εβγαλε και …..120 δισ καταθεσεισ στην ευρωπη αφήνοντας τα χρεη στις ΗΠΑ!!! .Αυτό συνδέεται με καταρρευση ρευστοτητας,πτωση ΑΕΠ απροβλεπτα μεγαλη και, κατά το ΔΝΤ , για τμημα της αποκλισης των πολλαπλασιαστων ..Θα ειχε ενδιαφερον ένα αρθρο σας πανω σε αυτό το κρισιμο θεμα που επηρεαζει σημαντικότατα τις προοπτικες

  2. Pan K. says:

    Αλλα παραδείγματα αγνοιας και υποδαύλισης της κρισης είναι .Η αγνοια ότι το χρεοσ παραμενει στο επιπεδο του 2009 γιατι εχουν προστεθει τα ενδιάμεσα συνολικα και όχι πρψτογενη ελλειμματα μειον το κουρεμα του από Παπαδημο /Βενιζελο . Ότι οι συσχυειεσ από λαικιστες στα πρωιναδικα εχου οδηγησει σε ρωτοφανη επίπεδα τω κοκκινα που γεπερνουν ακιμη και την κατηγορια των Subprime των ΗΠΑ …!!!( οι μειονότητες που τα ειχαν δεν εκαναν βεβαια και εξαγωγή καταθέσεων( μαθρων ή πρασσινων ) στην …ευρωπη αφήνοντας χρεη στις ΗΠΑ!!Και φθσικα βοηθησαν στη καταχρηση του δυστυχως μη επαρκως οριοθετημενου ν.Κατσελη .Αποτέλεσμα ? Ακομη και συμβολή στην αποκλιση των πολλαπλασιαστων και στη περαιτέρω πτωση ΑΕΠ που την πληρωνουν ολοι μετα τα μετρα κλπκλ Ασχολειθειτε λιγο με αυτό το θεμα συγκριτικα .

Leave a Reply

Your email address will not be published.